2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Kiderült, mi érdekelt idén bennünket leginkább a Google szerint

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 09:53
Kiderült, mi érdekelt idén bennünket leginkább a Google szerint
Háború, infláció, rezsicsökkentés, választás - kemény évet tudunk magunk mögött, és még mi vár ránk?

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Google minden évben közzéteszi listáját arról, hogy népszerű keresőmotorján mely kifejezésekre kerestek rá legtöbben a felhasználók. Nem maradt ki a sorból 2022 sem, így képet kaphatunk arról, hogy ebben az évben mi foglalkoztatta leginkább a magyarokat - legalább is a Google segítségét kérve. Bár még pár hét hátra van az évből, a lista már most is megjelent - hívta fel a figyelmet a Naphíre.hu.

Az eredmény szerint ezek a témák iránt érdeklődtünk leginkább sorrendben:
  1. Ukrajna
  2. Népszámlálás 2022
  3. Választás 2022
  4. EUR HUF
  5. Orosz-ukrán háború

Azon is érződik az orosz-ukrán háború kitörésének hatása, ha a kereséseket személyekre vetítjük, mert két celeb Herceg Erikát és Kulcsár Edinát követve Putyin a harmadik. Felkerült azonban az ötös listára Johnny Depp is, aki színészi alakításai mellett feltehetően a nagy Depp-Heard per miatt kelthette fel annyiszor az magyar emberek kíváncsiságát. Ezt igazolja az is, hogy Amber Heard a hetedik keresett személy lett.

A tizedik helyre felfért Liu Shaolin Sándor, akinek és testvére története rendeződéséről éppen tegnap számoltunk be a Frisshirek.hu-n.

Érezteti hatását azonban az infláció és az energiaválság is az idei listán, mert a kifejezések között hetedik lett az MVM, míg tizedik a rezsicsökkentés.

Az egész világot tekintve is kiemelten foglalkoztatta az orosz-ukrán háború a Google-felhasználókat. Ukrajna kifejezése ugyanis a harmadik helyre fért fel, amelyet az idén elhunyt Erzsébet királynő szava követett. Globális kitekintéssel Johnny Depp "nyerte" Google-keresési versenyt, míg valamikori párja, Amber Heard a dobogó harmadik fokára fért fel.

A világon a legtöbbet keresett kifejezés a Wordle nevű szójáték lett, amely a The New York Times felületén érhető el.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com