2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

A demokrata jelölt győzött Georgiában a megismételt szenátusi választáson

frisshirek.hu, 2022. december 07. - 12:15
A demokrata jelölt győzött Georgiában a megismételt szenátusi választáson
A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock szűk győzelmét hozta Georgia államban a kedden megismételt felsőházi választás során az előzetes eredmények szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Raphael Warnock a szavazatok 97 százalékának összesítése után mintegy 40 ezer szavazattal állt republikánus kihívója, Herschel Walker előtt, ami behozhatatlan előnyt jelent – az MTI híradása szerint.

Négy héttel ezelőtt hasonlóan szoros küzdelemben szintén a demokrata jelölt győzött, akkor 37 ezer voks volt a két politikus közötti szavazatkülönbség. A választást azonban meg kellett ismételni, mert november 8-án egyikük sem szerezte meg a szavazatok több, mint 50 százalékát.

Warnock győzelme révén az amerikai Kongresszus felsőházában, a Szenátusban a következő két év során a demokraták lesznek többségben.

Az 51 demokrata szenátor mellett 49 republikánus foglal majd helyet. Az alsóházban, a Képviselőházban már korábban eldőlt, hogy a republikánusok lesznek többségben: 223 képviselővel rendelkeznek majd, míg a demokraták 212-vel.

Fotó: Senate.gov.