2023.06.09., péntek - Félix
Debrecen: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Közép-európai evangelikus egyházvezetők találkoztak Kőszegen

frisshirek.hu, 2022. december 02. - 14:09
Közép-európai evangelikus egyházvezetők találkoztak Kőszegen
A Magyarországi Evangélikus Egyház volt a házigazdája annak az evangélikus konferenciának, amit a héten tartottak Kőszegen.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A találkozó témája ezúttal a covid-járvány hatása, valamint a háború okozta válsághelyzet volt, de szó esett a lelkészutánpótlás helyzetéről, valamint döntöttek arról, hogy december 15-ig gyűjtést indítanak az Evangélikus Egyház Kárpátalja energia-ellátottságára való tekintettel.

Fabiny Tamás elnök-püspök a megyei napilapnak adott interjújában beszélt arról, hogy bár itthon is vannak nehézségeink, Ukrajnában viszont II. világháborús állapotokat idéz a helyzet, de talán épp emiatt bízhatnak az emberek segítőkészségében, együttérzésében. Fabiny Tamás azt is kiemelte, hogy az egyház együttérző, szolidáris jelenléte nagyon fontos a társadalomban – számolt be a rendezvényről Kőszeg város közösségi oldala.

Fotó: Facebook / Kőszeg város