2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó Péter: Rám szóltak, hogy ne hazudjak

frisshirek.hu, 2022. november 19. - 15:29
Szijjártó Péter: Rám szóltak, hogy ne hazudjak
A külügyminiszter a Polgárok Házában beszélt a szankciók eredeti céljáról, és arról, hogy változott meg az Európai Unió álláspontja a témában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Innentől kezdve én azt hiszem, hogy mindenki számára világos kell hogy legyen, hogy az Európai Unió kizárólag azért akar újabb és újabb szankciókat bevezetni, hogy a saját maga hibás, rendkívüli mértékben súlyos károkat okozó döntéseit még valahogyan mentegesse

– fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton Facebook oldalán.

„Hát ugye, voltak ezek az elvárások, amikről itt előbb beszéltem Önöknek, hogy orosz gazdaság a térdére, a háború gyorsan véget ér. Mondom, ez volt az elvárás, azért nem tartunk itt. Mire néhány nyugat-európai kolléga és az Európai Unió főképviselője egy emberként kezdte mondani, hogy ne hazudjak, mert ilyen elvárás sose volt”

– mondta Szijjártó Péter a Facebookon közzétett videójában.

Majd így folytatta: „megkérdeztem, hogy de akkor, ha nem volt – márpedig volt, hát ott ültem a vitákon –, ha nem az volt az elvárás a szankciókkal szemben, hogy azok segítenek a háborút hamarabb lezárni, akkor mi?”

– fogalmazott.

„Innentől kezdve én azt hiszem, hogy mindenki számára világos kell hogy legyen, hogy az Európai Unió kizárólag azért akar újabb és újabb szankciókat bevezetni, hogy a saját maga hibás, rendkívüli mértékben súlyos károkat okozó döntéseit még valahogyan mentegesse”

– tette hozzá igencsak ingerülten, feszülten Szijjártó Péter.

A müncheni látogatás fényképeit albumba helyezték a miniszter munkatársai. Ezek között láthatja az autócsodát...