2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Önkormányzati épületek kaptak napelemet Makón

Bottyán Róbert, 2022. november 04. - 19:05
Önkormányzati épületek kaptak napelemet Makón
Több napelemes rendszer telepítése is befejeződött Makón, jó hírről Farkas Éva polgármester számolt be.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A következő épületeknél történt korszerűsítés: a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény Tinódi utcai székházában, a Deák Ferenc utcai hőközpontban, a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai és Kálvin téri intézményeiben, illetve a Búza utcai bölcsődében - írta meg a polgármester posztjában.

A hálózatra hamarosan rácsatlakoznak az épületek, a polgármester bízik benne, ,,valamennyi intézmény vonatkozásában anyagiakban is manifesztálódik az energiahatékonyságot növelő beruházás hatása."

Ez a fejlesztés könnyebbé teheti az érintett intézmények működését, azonban szeptember végén hatalmas megszorítást jelentettek be Makón: lekapcsolják a díszkivilágítást, bezárnak a sportlétesítmények és a múzeum, a gyógyfürdő korlátozottan lesz nyitva az önkormányzati bérlakásoknál pedig bérleti díjat emelnek Makón. Később kiderült, bezár a könyvtár és a Hagymaház is.

Fotó: Farkas Éva polgármester Facebook-oldala