2023.02.07., kedd - Rómeó, Tódor
Debrecen: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

Kevesebb mint húsz perc alatt „elkoptak” a gyármentésre szánt tízmilliárdok

frisshirek.hu, 2022. november 02. - 12:05
Kevesebb mint húsz perc alatt „elkoptak” a gyármentésre szánt tízmilliárdok
Alig több mint negyedóra alatt, reggel háromnegyed 8-ra el is fogyott a gyármentő programra meghirdetett 150 milliárd forintos keretösszeg.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Felfüggesztették a kormány által meghirdetett Gyármentő Programra történő regisztrációt.

Az Index szúrta ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapján az üzenetet, amely szerint

a beérkezett regisztrációs űrlapok jelentős száma és forrásigénye miatt született meg a döntés.

A 24.hu által szemlézett cikk szerint

a regisztrációt 7 óra 30 perckor nyitották meg és 7:48-kor zárták le, vagyis olyan nagy lehetett az érdeklődés, hogy 18 perc alatt elfogyott a programra előirányzott 150 milliárd forintos keret.

Az Index szerint lehetséges, hogy további forrásokat szabadítanak majd fel a költségvetésben, mert

a Gyármentő Program munkatársai azt írták, érdemes figyelni a HIPA honlapját a program folytatásáról.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt Varga Mihály pénzügyminiszter október 17-én, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara konferenciáján jelentette be, hogy gyármentő programot indít a kormány.

Pár nappal később pedig Szijjártó Péter ismertette a részleteket: november 2-án indul a program, amely nagyvállalatoknak nyújt vissza nem térítendő támogatást energiahatékonysági és energiatermelő beruházásokhoz. Egy vállalat összesen 15 millió euró (6,2 milliárd forint) támogatásra pályázhatott.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat szerint a programot a külgazdasági és külügyminiszternek kellett a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. – mint lebonyolító szervezet – útján elindítania. Mintegy 150 milliárd forintnyi többletforrásként egyszeri támogatást kell biztosítania.

Illusztrációs fotó: Pixabay