2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Debrecen: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Szerda délelőttig meghosszabbodik az online kitöltési szakasz a népszámláláson

frisshirek.hu | 2022. október 16. - 21:56
Szerda délelőttig meghosszabbodik az online kitöltési szakasz a népszámláláson
A vártnál is jóval többen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra. A nagy érdeklődésre tekintettel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerda 10.00 óráig meghosszabbítja a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát.

Ahogy lapunk is megírta, az utolsó napon, vélhetően a hatalmas érdeklődés miatt, kora délutántól akadozott, majd lefagyott a népszámlálás oldala.

A hivatal gyorsan korrigált határidőt, bár a rendszerhibáról nem írtak, de mégiscsak az utolsó percben próbálkozók miatt határidőt hosszabbítottak.

"A kérdőíveket eredetileg október 16. éjfélig lehetett önállóan, az interneten kitölteni a postán megkapott, 12 jegyű belépési kód megadásával. A nagy érdeklődés miatt azonban a KSH úgy döntött, meghosszabbítja az online adatszolgáltatási időszakot. Vagyis a kérdőívet október 19. délelőtt 10.00 óráig lehet az interneten kitölteni, így mindenkinek lehetősége lesz önállóan, online megválaszolni a népszámlálási kérdéseket.

Az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. A kérdőívkitöltés számítógépen, illetve bármilyen internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön lehetséges. Akik nem rendelkeznek internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatják a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket - írták Facebook-bejegyzésükben.