2024.04.16., kedd - Csongor
Debrecen: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Intézkedő rendőrökre támadtak Böszörményben - itt az ítélet

frisshirek.hu | 2022. október 15. - 08:45
Intézkedő rendőrökre támadtak Böszörményben - itt az ítélet
Letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Hajdúböszörményi Járásbíróság pénteken azt a négy vádlottat, aki csoportosan támadt intézkedő rendőrökre Hajdúböszörményben - tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t.

2018. június 28-án este Hajdúböszörményben a helyi rendőrök csoportosan elkövetett garázdaság miatt intézkedtek. Az akkor még a rendőrökkel együttműködő férfi bilincs alkalmazása nélkül ült be a rendőrautóba, majd szidalmazta a mellette ülő rendőrt, akire rá is támadt. Ezért a rendőrautó megállt, a másik férfi ekkor kinyitotta a jármű ajtaját és ököllel megütötte az ott ülő rendőrt - olvasható az MTI oldalán. 

Az ütés pillanatában a rendőr az akkor még a gépkocsiban tartózkodó férfit meg akarta bilincselni, de a kényszerítő eszköz alkalmazását a két másik férfi erőszakos cselekménye megakadályozta. A szolgálati járműből kiszálló, előzőleg bántalmazott rendőrt a férfi megöléssel fenyegette meg, majd megrúgta.

A bíróság a négy vádlottat csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, az elsőrendű vádlottat pedig könnyű testi sértés vétsége miatt is bűnösnek mondta ki. Az elsőrendű vádlott 4 év börtönbüntetést kapott. A harmadrendű vádlottat a bíróság 3 év börtönbüntetésre ítélte, míg a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap, 3 évre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre, a negyedrendű vádlottat pedig 2 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A Hajdúböszörményi Járásbíróság döntése nem jogerős. Az ügyészség, valamint a negyedrendű vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt kért, az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott és védőik fellebbeztek az ítélet ellen.

Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

fotó: illusztráció/Magyar Rendőrség