2022.12.07., szerda - Ambrus
Debrecen: 1o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Washingon arra kéri az Oroszországban tartózkodó amerikaiakat, hogy azonnal távozzanak

frisshirek.hu, 2022. szeptember 28. - 15:00
Washingon arra kéri az Oroszországban tartózkodó amerikaiakat, hogy azonnal távozzanak
Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége kedden figyelmeztetést adott ki a hivatalos honlapján.

Az amerikai nagykövetség arra kéri állampolgárait, hogy ne utazzanak Oroszországba, az ott tartózkodókat pedig azonnali távozásra szólították fel.

Ezt azzal indokolták, hogy Moszkva háborúba küldheti tartalékosként azokat, akik orosz-amerikai kettős állampolgársággal rendelkeznek.

A nagykövetség közölte, ugyan repülőjáratok csak korlátozottan állnak most rendelkezésre, autóval és busszal is el lehet hagyni az ország határait. Hozzátették, aki távozni szeretne, annak minél hamarabb meg kell szerveznie az útját - írja a felhívás.

"Emlékeztetjük az amerikai állampolgárokat, hogy Oroszországban nem biztosított a békés gyülekezéshez való jog és a véleménynyilvánítás szabadsága. Kerüljön el minden politikai vagy társadalmi tiltakozást, és ne fényképezzen biztonsági személyzetet ezeken az eseményeken. Az orosz hatóságok letartóztatták a tüntetéseken részt vevő amerikai állampolgárokat."

Vlagyimir Putyin múlt héten rendelt el részleges mozgósítást, melynek értelmében 300 ezer tartalékos áll be a hadseregbe, hogy Ukrajna ellen harcoljon - foglalta össze a 24.hu.

Fotó: pixabay.com