2022.12.07., szerda - Ambrus
Debrecen: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Népszámlálás 2022: mire kíváncsi a KSH? - a levelek kézbesítése elindult

frisshirek.hu, 2022. szeptember 28. - 13:45
Népszámlálás 2022: mire kíváncsi a KSH? - a levelek kézbesítése elindult
Népszámlálás - Október elsején kezdődik az adatgyűjtés. Interneten a www.nepszamlalas2022.hu honlapon lehet kitölteni a kérdőívet, és az online résztvevők nyereményjátékban is részt vehetnek.

Október elsején kezdődik a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke, amiről a frisshirek.hu is írt. 

A LEGTÖBB KÉRDÉSRE KÖTELEZŐ VÁLASZOLNI, DE VANNAK TÉMÁK, AMELYEKRE A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES: ILYEN AZ EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT, A FOGYATÉKOSSÁG, A NEMZETISÉGI HOVATARTOZÁS, AZ ANYANYELV, A CSALÁDI-BARÁTI KÖRBEN HASZNÁLT NYELV ÉS A VALLÁS.

Az október 1-jén kezdődő népszámlálással kapcsolatos felkérőleveleket kézbesít egy postás a főváros XIII. kerületében 2022. szeptember 28-án. A levélben az érintettek megkapják azt a kódot, amellyel beléphetnek az online felületre, hogy ki tudják tölteni a kérdőíveket. MTI/Máthé Zoltán