2024.04.16., kedd - Csongor
Debrecen: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktornak üzenete érkezett Donald barátjától - Szijjártó eközben érdemkeresztet adott a Trump-adminisztráció főtanácsadójának

frisshirek.hu | 2022. szeptember 22. - 19:58
Orbán Viktornak üzenete érkezett Donald barátjától - Szijjártó eközben érdemkeresztet adott a Trump-adminisztráció főtanácsadójának
„Elnöki üzenet” – írta a kormányfő Facebook-bejegyzésében.

Donald Trump írt pár sort Orbánnnak:

„Viktor! Gratulálok! A legjobbakat!” – írta az USA volt elnöke, Donald Trump egy újságlapra, amin a The Wall Street Journal számol be a magyar miniszterelnök a CPAC (Conservative Political Action Conference) konzervatív konferencián elhangzott beszédéről.

Orbán Viktor csak röviden ennyit írt: „Thank you, Donald!” 

Az Egyesült Államokkal ápolt politikai együttműködésünk a Trump-adminisztráció alatt érte el csúcspontját. Ebben hatalmas szerepe volt Jared Kushner barátunknak, aki elnöki főtanácsadóként dolgozott a Fehér Házban - írta bejegyzésében Szijjártó Péter külügyminiszter. - Majd így folytatta sorait: Jared nem csupán személyes jó barát, de mindig is szívén viselte a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztését, időt és energiát szánt arra, hogy megértse, mit miért csinálunk Magyarországon.

Hatalmas szerepe volt abban, hogy Trump elnök úr vezetése alatt a magyar-amerikai politikai kapcsolatrendszer is a csúcsára tudott érni a kölcsönös tisztelet talaján. Sok hálával tartozunk tehát, amit ma a Magyar Érdemrend középkeresztjével fejezünk ki.

Köszönjük, Jared