2022.09.28., szerda - Vencel
Debrecen: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Csalással feltöltött ajándékkártyáról vásárolt magának a bútorbolti eladó

frisshirek.hu, 2022. szeptember 21. - 08:47
Csalással feltöltött ajándékkártyáról vásárolt magának a bútorbolti eladó
A Debreceni Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki jogosultságával visszaélve vásárolt magának bútort.

A férfi 2016 márciusa és 2019 augusztusa között egy debreceni bútorüzletben dolgozott, ahol a vevőszolgálati teendőket is ellátta. Az áruházban ajándékkártyát is árultak, a kártyákra külön töltötték fel a pénzösszegeket akár ajándékként, akár reklamáció utáni visszafizetésként

2019. május 26. és augusztus 17. napja között összesen hétszer írt meg fiktív szerződéseket, amelyek mögött valós vásárlás nem volt, majd a számítógépes rendszerben a visszafizetés látszatát keltette úgy, hogy különböző ajándékkártyákra összesen 1.600.000 forintot töltött fel. A férfi a feltöltött keretekből közel 1.070.000 forint értékben vásárolt különféle bútorokat az üzletből, azonban a vásárlások más nevére szóltak, de valamennyi bútort a saját otthonába szállíttatta ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság a nyomozás során feltárta, hogy a férfi a feltöltött ajándékkártyák felhasználásával összesen 1.067.075 forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben információs rendszer felhasználásával nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta - írja az ügyészség

fotó: illusztráció/pexels