2024.04.16., kedd - Csongor
Debrecen: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

A hétvége mérlege Zalában: Ütközések, balesetek, kidőlt fák, vadgázolás, gázszivárgás

Kovács Tamara | 2022. szeptember 19. - 11:24
A hétvége mérlege Zalában: Ütközések, balesetek, kidőlt fák, vadgázolás, gázszivárgás
Mozgalmas hétvégét tudhatnak a tűzoltók maguk mögött, frontális karambolnál, szalagkorlátnak ütközésnél, vadgázolásnál, fakidőlésnél, gázszivárgásnál is szükség volt segítségükre.

 

09.17.Szombat:

Vindornyaszőlős: Úttestre dőlt egy öt méter magas fa a 733-1es úton, Vindornyaszőlős közelében. A fának egy arra járó autó is nekiütközött, de a benne egyedül utazó sofőr nem sérült meg. A fát a keszthelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították.  

Zalaegerszeg: Megcsúszott az úttesten, majd szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi a 76-os főút 52-es kilométerszelvényénél, Zalaegerszeg térségében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járművet, amiben csak a sofőr utazott. 

Zalacsány: Frontálisan karambolozott két gépkocsi a Zalacsányt és Bókaházát összekötő út 8-as kilométerszelvényénél. Az ütközés erejétől mindkét jármű az árokba borult, és a balesetben egy parkoló autó is károsodott. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, amelyekben csak a vezetők utaztak.

Keszthely: Két gépkocsi ütközött össze Keszthelyen, a Rákóczi úton, a Petőfi utcai kereszteződésnél. Az ütközést követően az egyik jármű egy fa és egy ház közé csapódott, a másik kocsi a kereszteződésben állt meg. A keszthelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen öten utaztak. 

Nagykanizsa: Tetejével az árokba borult egy gépkocsi Nagykanizsa térségében, a Liszó és Surd közötti út 13-as kilométerszelvényénél. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, melyben ketten utaztak. A műszaki mentés ideje alatt előbb teljes útzár volt érvényben, majd a forgalom egy sávon megindulhatott. 

Türje: Árokba hajtott és egy fának is nekicsapódott egy személygépkocsi a 7328-as úton, Türje közelében. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, amiben csak a sofőr utazott. A raj az úttestet megtisztította a törmeléktől és a felhordott sártól. 

Galambok: Fa dőlt a 7511-es útra, Galambok térségében. A zalakarosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt. 

Nagykanizsa: Autófeljáróra esett több vastag faág Nagykanizsán, a Gábor Áron utcában. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal rövid idő alatt eltávolították a darabokat. 

Zalaegerszeg: Villanyoszlopnak ütközött, és ki is döntötte azt egy gépkocsi Zalaegerszegen, a Balatoni út és a Kanizsai utca körforgalmából kihajtva. Az oszlop kidöntött csonkján állt meg a jármű, amelyben ketten utaztak. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók biztonságos helyre vontatták, majd áramtalanították az autót. 

Frontálisan ütközött két autó Zalacsány és Bókaháza között.

Frontálisan ütközött két autó Zalacsány és Bókaháza között.

Fotó: FOTÓ: Zalaegerszeg HTP

Frontálisan ütközött két autó Zalacsány és Bókaháza között.

Frontálisan ütközött két autó Zalacsány és Bókaháza között.

Fotó: FOTÓ: Keszthely HTP

Két személyautó ütközött össze Keszthelyen.

Két személyautó ütközött össze Keszthelyen.

Fotó: FOTÓ: Keszthely HTP

Szalagkorlátnak csapódott egy autó Zalaegerszegnél.

Szalagkorlátnak csapódott egy autó Zalaegerszegnél.

Fotó: FOTÓ: Zalaegerszeg HTP

09.18.Vasárnap:

Nagykanizsa: Gázszivárgás miatt riasztották a város hivatásos tűzoltóit Nagykanizsán, egy Teleki utcai társasházhoz. Az egység megvizsgálta a házba bemenő gázvezetéket, annak közműaknáját, de rendellenességet nem tapasztaltak. Az egyik lakásba bejutva azonban erős gázszagot éreztek, melyet mérőműszereik is megerősítettek. Mint kiderült, az ingatlanban egy konyhai gáztűzhely hibásodott meg. A tűzoltók kiszellőztették az érintett lakást, majd a helyszínt átadták az időközben kiérkező gázszolgáltató szakemberének. 

Zalasárszeg: Vadat gázolt egy személyautó a 7-es főúton, Zalasárszeg közelében. A baleset következtében az állat egy másik gépkocsinak is nekiütközött. Az esethez riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, amelyekben összesen hárman utaztak-tájékozatott a Zala Megyei Katasztrófavédelem.