2022.09.28., szerda - Vencel
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Befejezték a fülöpi emberölés nyomozását

frisshirek.hu, 2022. szeptember 12. - 10:20
Befejezték a fülöpi emberölés nyomozását
A megalapozott gyanú szerint a 38 éves férfi hidegvérrel megölte idős ismerősét.

Az elmúlt év szilveszterén holtan találtak egy hetven éves nőt fülöpi otthonában. A helyszínelés során kiderült, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, valamint az is, hogy valaki szándékosan próbált tüzet gyújtani az ingatlanban.

A hajdú-bihari bűnügyi nyomozók házról házra jártak és minden információt igyekeztek beszerezni, ami a segítségükre lehetett az elkövető azonosításában. Munkájuk 48 órán belül meghozta az eredményt. Egy helyi lakosra terelődött a gyanú, akit kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével. A 38 éves férfit előállították a rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított ismerte az idős asszonyt. Meglátogatta, egy taglózóval leütötte, elvette az ékszereit, majd azért, hogy eltüntesse a nyomokat, tüzet gyújtott a házban.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, valamint a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére  elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték a főügyészségnek - írja a rendőrség honlapja. 

fotó: police.hu