2022.09.29., csütörtök - Mihály
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Uniós forrásból fejlesztik a járóbeteg-ellátást Debrecenben

frisshirek.hu, 2022. szeptember 09. - 12:14
Uniós forrásból fejlesztik a járóbeteg-ellátást Debrecenben
Megkezdődött az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjának Kenézy Gyula campusán, a projekt 300 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatással valósul meg - közölte az egyetem projektkommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Közleményük szerint a Járóbeteg szakellátások fejlesztése című projekt megvalósításával legfontosabb céljuk a lakosság egészségi állapotának javítása, a népességet leginkább veszélyeztető betegségek előfordulásának és halálozásának csökkentése, a magasabb színvonalú járóbeteg-szolgáltatás, korszerűbb, jobb minőségű, hatékonyabban működtethető egészségügyi ellátás biztosítása.

A projektben a Kenézy campus Bethlen utcai járóbeteg-szakellátási központja első és második emeletének felújítását, korszerűsítését, informatikai eszközök, bútorok, valamint orvostechnikai eszközök beszerzését tervezik. A belgyógyászat, bőrgyógyászat, gyermekgyógyászat, felnőtt pszichiátria, fül-orr-gége rendelés, gyermekrehabilitáció, kardiológia, neurológia, onkológia, pulmonológia, rehabilitáció, reumatológia, sebészet, szemészet, szülészet-nőgyógyászat, traumatológia, urológia és a végtagsebészet munkáját megkönnyítő új eszközök hozzájárulnak az intézmény egészségügyi ellátórendszerének infrastrukturális fejlesztéséhez, műszerezettségének javításához - írták.

Hozzátették: a fejlesztés eredményeként az érintett szakterületeken nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalának jelentős javulása várható.

A projekt a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg.

A kép illusztráció, forrása: Pixels