2022.09.29., csütörtök - Mihály
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Új repülőjáratok Debrecenből Erdélybe

frisshirek.hu, 2022. szeptember 02. - 00:03
Új repülőjáratok Debrecenből Erdélybe
Szeptember 5-től közvetlen légi járatokat közlekedtet Magyarországról Erdélybe az Aeroexpress Regional startup magyar légitársaság - közölte az Aeroexpress Group csütörtökön az MTI-vel.

Szeptember 5-én, hétfőn indul az Aeroexpress Regional kéthónapos próbaüzeme, a regionális légitársaság járataival Budapestről és Debrecenből olyan célpontok felé repül, ahová közúton és vasúton jelenleg csak hosszú idő alatt lehetséges eljutni. Az első útvonalak között Budapestről Kolozsvár, Debrecenből pedig Marosvásárhely és Kolozsvár szerepelnek, a repülőjegyek már foglalhatók a cég weboldalán.

A légitársaság az üzleti és a szabadidős utazók igényeit egyaránt ki kívánja kielégíteni. A járatok hétfőn, szerdán és pénteken indulnak a Budapest-Kolozsvár-Debrecen-Marosvásárhely-Debrecen-Kolozsvár-Budapest útvonalon. A próbaüzem a Külügyminisztérium és Debrecen város támogatásával, valamint a légitársaság székhelyét is biztosító Debreceni Nemzetközi Repülőtér együttműködésével indul.

"Az Aeroexpress Regional célja a Malév megszűnésével Magyarországon szinte teljesen eltűnt regionális repülés és később akár a ráhordó funkció újraélesztése" – mondta el az AIRportal.hu-nak Somogyi-Tóth Dániel, a cég alapítója és résztulajdonosa.

A járataink elsődleges célja e térségek bevonása az ország vérkeringésébe, gazdasági, turisztikai és légiközlekedési kapcsolatok szempontjából” – tette hozzá a vezető.

A BASe Airlines repülőgépei 17 év alatt több mint 23 000 órát töltöttek a levegőben, ezalatt megközelítőleg 27 000 leszállást hajtottak végre eseménymentesen. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren saját műszaki bázist is üzemeltető légitársaság a Malév egykori regionális járatainak teljesítése után olasz, horvát, dán és spanyol turisztikai, illetve közszolgáltatási feladatok (PSO) ellátása mellett évek óta Finnországban teljesít menetrend szerinti járatokat a finn állam megrendelésére.

A BASe Airlines mellett az Aeroexpress Légiforgalmi Zrt. alapítói között van Somogyi-Tóth Dániel, az Aeropark repülőgépmúzeumot üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ugyancsak Aeroexpress név alatt működik az alapító egy másik kezdeményezése, amely a vízirepülés magyarországi újraindítását tűzte ki céljául - írták a közleményben.

fotó: aeroexpressairlines