2022.09.28., szerda - Vencel
Debrecen: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A gazdiról és a kutyusról is gondoskodtak a mentősök

frisshirek.hu, 2022. szeptember 02. - 09:53
A gazdiról és a kutyusról is gondoskodtak a mentősök
Debrecenben kutyasétáltatás közben lett rosszul egy középkorú nő, akihez a járókelők hívtak segítséget.

Egy 55 év körüli nőhöz riasztották csütörtökön a debreceni mentőszolgálatot. A hölgy kutyasétáltatás közben lett hirtelen rosszul, és összeesett az utcán. A szemtanúk azonnal segítségére siettek és mentőt hívtak. A mentésirányító telefonos instrukciói szerint megvizsgálták a beteget, aki bár eszméleténél volt, nem lehetett vele kommunikálni.

A mentők perceken belül helyszínre értek és ellátták az asszonyt, akit kórházba szerettek volna szállítani, ám az idős kutyust sem hagyhatták magára. A mentésirányítás azonnal felvette a kapcsolatot a helyi közterület-felügyelet ebrendészeti szakembereivel, akik azonnal indultak a helyszínre. A tervek szerint az életmentők meg is várták volna őket, ezt azonban már a beteg állapota nem engedte, így a kutyust addig a segítő szemtanúra bízták. Az eb mintha mindent értett volna, türelmesen hallgatta a szervezkedést - írták a mentők.

A nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba és azóta a kutyus is megérkezett a menhelyre, ahol biztonságban várja a gazdi gyógyulását.

A kép forrása: az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala