2022.09.29., csütörtök - Mihály
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Az energiaárak miatt bezárják a hajdúvidi általános iskolát

frisshirek.hu, 2022. szeptember 01. - 15:49
Az energiaárak miatt bezárják a hajdúvidi általános iskolát
A szülőket néhány napja értesítették, hogy a növekvő energiaárak miatt idén már nem nyit ki Hajdúviden az általános iskola.

Nem kezdődik meg a tanítás csütörtökön a hajdúvidi általános iskolában, erről csak hétfőn értesítette az illetékes tankerület a szülőket, ahogy olvasható a levélben a bezárás okaként a növekvő energiaárakat említik.

Az iskolában csak az alsó tagozatos diákok tanulnak, ők  tizenkilencen vannak, összevont oszályban foglalkozik velük a pedagógus. Az augusztus 28-án meghozott döntés értelmében ezután a felső tagozatosokkal együtt Hajdúböszörménybe kell járniuk.

Az RTL híradójában nyilatkozott a szülői munkaközösség elnöke, hogy az iskolában nem gázzal fütenek, hanem vegyes tüzelésű kazánnal. A tüzelőt még tavaly megvásárolták, mert akkor véletlenül dupla szállítmány érkezett. A szülő azt is hozzátette, hogy az épület elektromosáram felhasználását is korzserűsítették pár éve, akkor a szülők ígéretet kaptak, hogy az iskola működni fog. 

Szeptember elsejétől a 19 gyerek a tíz kilométerre lévő hajdúböszörményi iskolába a helyi járatú Volánbusszal uatzik be, egy felnőtt kísérő felügyeletével. Az egyik édesanya ezt nem tartja biztonságosnak, szerinte egy felügyelő nem fog tudni ennyi gyerekre megfelelően vigyázni a zsúfolt buszon.

Az elmúlt héten mi is beszámoltunk róla, hogy spórolás miatt bezár egy somogyi kollégium is. A középrigóci egykori Széchenyi-kastélyban működő kollégiumból közel 30 diák költözik a Barcsi belvárosi kollégiumba. Az ottani tanműhelyek sorsa még ismeretlen. 

fotók: Hajdúvid Facebook-oldala