2022.09.29., csütörtök - Mihály
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Állatok vesztek oda hétvégén egy hodálytűzben

frisshirek.hu, 2022. augusztus 29. - 13:01
Állatok vesztek oda hétvégén egy hodálytűzben
Hétvégén tűzesetből vol a legtöbb, de közlekedési baleset és úttestre dőlt fa is adott munkát a tűzoltóknak.

Két egyenként háromszáz négyzetméteres hodály égett vasárnap este Görbeházán a Bagota tanyán. A hajdúnánási, a hajdúböszörményi, a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották a tüzet és védték meg a környező hodályokat. Az épületekben összesen hatszáz juhot tartottak. A jószágból százhatvan darab elpusztult a tűzben. Az egységek munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Ötven négyzetméteren égett az avar a vasúti sínek mellett pénteken délben, Debrecenben a Vágóhíd utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap a déli órákban Debrecenben, a Monostorpályi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek áramtalanítását.

Műanyag szék gyulladt ki egy társasház harmadik emeleti lakásának erkélyén pénteken a déli órákban Debrecenben, a Jerikó utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet. Három személygépkocsi ütközött össze pénteken délután Debrecenben a Nyugati utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, áramtalanították. Az összeakadt roncsokat drótkötél és kéziszerszámok segítségével szétválasztották. A járművekben összesen  hárman utaztak, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tíz kukorica csutkabála égett pénteken délután Körösszegapátiban az Ady Endre utcában. A berettyóújfalui hivatásos és a komádi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Két személygépkocsi ütközött össze pénteken késő délután Hajdúsámsonban, a Rákóczi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, áramtalanították és az úttestre folyt hűtőfolyadékot eltávolították.

Szemét égett egy húsz négyzetméteres területen vasárnap éjjel Berettyóújfalu és Furta között a szeméttelepen. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Úttestre dőlt egy nyolc méteres fa Debrecen közelében a 4-es számú főút mellett. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be a fa és a nagy mennyiségű növényi hulladék eltávolítására.

Kigyulladt egy kilenc négyzetméteres romos épület Konyáron a Vágóhíd utcában. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be - írta összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

A kép forrása: a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja