2022.09.29., csütörtök - Mihály
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről Hajdúhadházra

frisshirek.hu, 2022. augusztus 25. - 23:05
Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről Hajdúhadházra
Katonai konvoj közlekedik pénteken reggeltől Szentes és Hajdúhadház között - hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium (HM).

Azt írták: a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért visszatérnek Hajdúhadházra.

Emiatt pénteken a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani Szentesről Gyomaendrődön, Szeghalom-Berettyóújfalun, az M35-ös autópályán és a 4-es főúton keresztül Hajdúhadházig; valamint Szentesről Kunszentmártonon, Martfűn, Rákóczifalván, Szolnokon, Szajolon, Kenderesen, Püspökladányon, a 4-es főúton és Debrecenen keresztül Hajdúhadházig.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Kérnek továbbá mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek - olvasható a HM közleményében.