2023.12.08., péntek - Mária
Debrecen: -0o - -0o
Az ország 19 megyéjében

A bódult állapotban okozott balesetet Tiszacsege közelében

frisshirek.hu | 2022. augusztus 25. - 20:22
A bódult állapotban okozott balesetet Tiszacsege közelében
Jármű önkényes elvétele és más bűncselekmények miatt emelt vádat azok ellen a férfiak ellen, akik kocsikázni akartak az ismerősük autójával. Majd a járművet vezető férfi balesetet okozott, és megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

Még 2021 szeptember 24-én kora délután a két férfi gyalogolt Balmazújvárosban egy autószerelő műhely környékén, ahol az idősebb, bódító szer hatása alatt lévő férfi észrevette a műhely előtt leállított nyitott személygépkocsit, amelyben benne volt az indítókulcs. Az az ötlete támadt, hogy kocsikázni indulnak vele, így mindketten beültek a járműbe. Az idősebb, kábítószer hatása alatt álló férfi vezette és Tiszacsege irányába haladtak, amikor a vádlott érintőlegesen nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személyautó bal oldalának, majd megállás nélkül továbbhajtott. A menekülés során kitört egy közúti közlekedési jelzőtáblát tartó oszlopot, azonban azután is haladt tovább. A vétlen gépkocsi vezetője a utána eredt és megpróbálta az autót megállítani. Röviddel ezután a balesetet okozó személyautó egyik kereke durrdefektet kapott, ezért leállt. A megállást követően a fiatalabb férfi kiszállt az autóból és elfutott a helyszínről. A vétlen gépkocsi vezetője a társát a helyszínen visszatartotta a rendőri intézkedésig.

Az autót vezető férfi több KRESZ szabályt is megszegett, azonban a bekövetkezett baleset során személyi sérülés nem történt. Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság végezte.

A Debreceni Járási Ügyészség az idősebb férfival szemben jármű önkényes elvételének bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és cserbenhagyás vétsége, míg a fiatalabb, többszörös visszaeső férfival ellen bűnsegédként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban az idősebb vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés, míg fiatalabb társát érintően elzárás büntetés kiszabását indítványozta.

fotó: illusztráció/pixabay