2022.09.29., csütörtök - Mihály
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Polgármestert és képviselőket is választanak szeptemberben Derecskén

frisshirek.hu, 2022. augusztus 23. - 18:31
Polgármestert és képviselőket is választanak szeptemberben Derecskén
Polgármestert és képviselőket is választanak szeptember 25-én Derecskén, miután a 2019-ben megválasztott képviselő-testület június 30-án 5:2 arányban a feloszlatásáról döntött.

A jelöltállítás határidejére - augusztus 22-éig - öt polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság: három függetlent, valamint egy momentumost és egy munkáspártit.

A nyolc képviselői helyre 25-en pályáznak, akik közül 22 független, egy-egy pedig a Momentum, a Magyar Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom színeiben indul.

Vitányi István, a Fidesz választókerületi elnöke augusztus 2-án feloszlatta a derecskei pártcsoportot, amelynek elnöke Bordán Szabolcs polgármester, alelnöke Ács-Dósa Mónika alpolgármester volt. Ők most függetlenként indulnak ismét, előbbi polgármester-, utóbbi képviselőjelöltként. Szintén függetlenként indul polgármesterjelöltként az előző ciklusok alpolgármestere, Rácz Anikó, valamint képviselőjelöltként a várost korábban 13 évig vezető Bakó István, aki a megyei közgyűlés Fidesz-frakciójának tagja 2019 óta.

Az induló polgármesterjelöltek sorrendje a szavazólapon:

1. Fazekas Csongor (Momentum)
2. Balogh György (Munkáspárt)
3. Péterffy Albert (független) 
4. Bordán Szabolcs (független)
5. Rácz Anikó (független

fotó: Facebook