2022.09.28., szerda - Vencel
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Egy férfi autóstoppal, a sofőrt kényszerítve vitte el a lopott sarokcsiszolót

frisshirek.hu, 2022. augusztus 23. - 16:59
Egy férfi autóstoppal, a sofőrt kényszerítve vitte el a lopott sarokcsiszolót
Kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy lopott sarokcsiszolóval beült egy ismerőse autójába, majd a férfit arra kényszerítette, hogy vigye őt Komádiba.

A férfi május 7-én dél körül ittas állapotban elment régi ismerőséhez Körösszegapátiba, hogy tőle pénzt kérjen kölcsön. A nyitott kapun bement az udvarra, de senki sem volt otthon. Ezután a körbenézett a nyitott műhelyben és onnan ellopott egy 80.000 forint értékű flexet, amelyben benne volt az akkumulátora is.

Majd gyalogosan elindult Körösszakál irányába, ekkor az úton megállt mellette a másik ismerőse, aki felvette őt az autójába. Az utazás során a férfi elmondta neki, hogy nála van egy akkumulátoros eszközt, amit Körösszegapátiban lopott el. A sofőr ezen felháborodott, megállt és kérte a férfit, hogy szálljon ki. Ezen a férfi feldühödött és felszólította a ismerősét, hogy vigye el őt Komádiba, mert ha nem, akkor beindítja a flexet és belevág a fejébe. Az autó vezetője erre nagyon megijedt és elindult a járművel. Rövid idő eltelte után a férfi egyre ingerültebb lett, a tárgyat beindította és néhány másodpercig működtette, hogy nyomatékot adjon a korábbi fenyegetésének és felszólította a sofőrt arra, hogy menjen gyorsabban. Komádiba érve a férfi a sarokcsiszológépet egy ismeretlen személynek értékesítette 20.000 forintért.

Az elkövető a műszaki cikk tulajdonosának 80.000 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kényszerítés bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és a nyomozás során a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.

fotó: illusztráció/pixabay