2022.09.29., csütörtök - Mihály
Debrecen: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Négycsillagos szállodát adtak át Debrecenben

frisshirek.hu, 2022. augusztus 22. - 10:49
Négycsillagos szállodát adtak át Debrecenben
Magyarország egyik legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő városának szüksége van modern szállodára, ezért is kiemelkedő jelentőségű a most átadott Mercure Hotel a város szívében - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Debrecenben a szálloda átadóünnepségén vasárnap.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy Debrecen okkal büszke az új fürdőjére és a városban megvalósuló legnagyobb hazai beruházásra, az akkumulátorgyárra, hiszen annak megépültével munkahelyek ezrei létesülnek. A gazdaságfejlesztés, a turisztikai fejlesztések, mint a fürdő és a szállodaépítés egyszerre valósulnak meg a városban - tette hozzá az MTI tudósítása szerint.

A miniszter szerint Debrecen dinamikus fejlődése nemcsak a régióra, hanem a határon átnyúló területekre is nagy jelentőségű. Horváth Péter, a Turisztikai Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója emlékeztetett rá, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 100 szoba feletti szállodák építésére lehetett pályázni, így nyert el a  8,5 milliárd forintos debreceni beruházás 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. - a beruházást végrehajtására létrehozott Bajcsy Invest Kft. tulajdonosának - elnök-vezérigazgatója elmondta: nehéz körülmények közepette - pandémia, háború - jutottak el a mai napig, a szálloda átadásáig. A négy emeleten 135 szoba, 20 apartman fogadja a vendégeket, étteremmel, kávézóval, fitneszteremmel, három konferencia - és tárgyaló teremmel. Korábban úgy fogalmazott: a magyar állam és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása lehetővé tette, hogy elhozzák Debrecenbe az első nemzetközi brandet, az Accor Csoport tulajdonában lévő Mercure-t, melynek tagja lesz az új szálloda.    

Papp László polgármester hiánypótlónak nevezte a beruházást, hiszen bő évtizede nem volt szállodaavató a városban. Debrecen gazdasági fejlesztésénél legfontosabb az összhang megteremtése a város különböző területei között - hangsúlyozta. Gőzerővel fejlődik a turizmus - emelte ki, hozzátéve, a pandémia előtti utolsó békeévben - 2019-ben - a vendégéjszakák száma 502 000 volt, és ezt a számot az idén is elérik.

Jelentős szerepet tölt be a város turizmusában az eseményturizmus - virágkarnevál, úszó VB, nemzetközi salakmotor verseny -, és ezek megkövetelik a megfelelő színvonalú szálláshelyek meglétét - fejtette ki.

A kép forrása: MTI / Balázs Attila