2022.12.07., szerda - Ambrus
Debrecen: 3o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Megszólalt a Vodafone vezetője az eladásról: a magyar kormány stratégiája világos

frisshirek.hu, 2022. augusztus 22. - 14:30
Megszólalt a Vodafone vezetője az eladásról: a magyar kormány stratégiája világos
Nick Read, a Vodafone Group elnök-vezérigazgatója szerint az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és jobban hozzáfér majd a beruházásokhoz.

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn kiderült, hogy a magyar állam a korábban Mészáros Lőrinc, ma Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG-vel közösen megvásárolja 715 milliárd forintért a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt-t. Az eladásról szóló megállapodással kapcsolatban megszólalt Nick Read, a Vodafone Group elnök-vezérigazgatója is.

Az üzletember közölte:

"A magyar kormánynak világos stratégiája van arra, hogy magyar tulajdonú nemzeti piacvezető céget hozzon létre az IKT-szektorban. A 4iG-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország, amely az országban sikeres és innovatív tevékenységet folytat, sokkal erősebb léptékű és teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében. Az egyesült vállalat erősíti a versenyt, és nagyobb hozzáféréssel rendelkezik majd a beruházásokhoz, hogy előmozdítsa Magyarország digitalizációját. Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a Vodafone Magyarország megvásárlása az elmúlt harminc év legjelentősebb hazai távközlési tranzakciója lehet, hasonló léptékű, mint a rendszerváltást követően a Matáv privatizációja volt."

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a Vodafone Magyarország megvásárlása az elmúlt harminc év legjelentősebb hazai távközlési tranzakciója lehet, hasonló léptékű, mint a rendszerváltást követően a Matáv privatizációja volt.

Hadházy Ákos bejegyésében leírta aggályait az üzlettel kapcsolatban:

"Egy, a 4iG-hez hasonló céggel egy normális államnak egyetlen dolga lenne. (...)

"A 715 milliárd forint egészen brutális ár, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a piacvezető Magyar Telekom összes részvényeinek értéke ma nagyjából 325 milliárd forint." (...)

"Általánosságban is elmondható, hogy az, ahogyan a Fidesz besegít a 4IG-nek a DIGI, az Antenna Hungária, az MVM Net és a Vodafone megvásárlásában, az elmúlt 12 év egyik legnagyobb botránya."