2022.12.07., szerda - Ambrus
Debrecen: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Megnövekedett katonai járműforgalom lesz Hajdúhadház és Szentes között

frisshirek.hu, 2022. augusztus 21. - 20:00
Megnövekedett katonai járműforgalom lesz Hajdúhadház és Szentes között
Gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell készülni hétfőn kora reggeltől Hajdúhadház és Szentes között - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint hétfőtől a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi moduljának gyakorlatát tartják. 

Emiatt Hajdúhadháztól a 4-es, majd a 354-es főúton és az M35-os autópályán át a 47-es főúton keresztül haladnak majd Berettyóújfalun, Szeghalmon és Gyomaendrődön keresztül, azután a 443-as úton Szarvason keresztül Szentesig a 45-ös főúton halad majd katonai konvoj.

Emellett egy másik útvonalon, Hajdúhadházról a 4-es főúton Debrecen, Püspökladány, Kenderes, Szajol és Szolnok érintésével a 442-es főúton Rákóczifalván és Martfűn keresztül, áttérve a 44-es, majd a 45-es főútra és Kunszentmártontól a 451-es főúton haladva is közlekednek katonai járművek  Szentesre.

A minisztérium felhívta a figyelmet, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért is a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Emellett azt is kéri, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek - írja az MTI

Fotó: Magyar Honvédség